Katten Janson och Husmusen

Det var länge sedan…

…man såg en filmis. Kommer ni ihåg "filmisarna"? Isf får ni säkert gå på 30+….

Själv samlade Husmusen på Prinsessan Leia som 8-9 åring, vilka samlade ni på? Katten samlade på hästar, med en medföljande samlarbok.

Filmisar eller filmstjärnekort var en sorts små kort med bilder på kända skådespelare som var kända från filmer. Det var små kort där skådespelaren var avbildad och där det stod namnet på skådespelaren. Filmisar var mycket populära under 1950-talet men de har också återkommit i olika perioder under senare tid också.

skrivet av Husmusen i Viktigt Vetande och har Kommentarer (2)

2 Responses to “Det var länge sedan…”

  1. Patrik skriver:

    jag kommer ihåg att jag samlade på hockey bilder. Var ett år de hade alla VM-lag eller om det var OS-lag för bland annat så var Japan och Polen med och jag undrar om de n¨ågonsin varit med i ett A-VM. Kan ju också varit så att det faktiskt var lag från alla VM-grupper. Var så längesen att jag inte kommer ihåg mer än att jag tyckte det var megaskoj att samla på de bilderna iaf. Har också för mig att jag samlade på bilder från nån englsk liga troligtvis premier league och då var ju kenny dagleish å grabbarna favoriter. 🙂

  2. Patrik skriver:

    kollade upp och han hette kenny dalglish och han lämnade liverpool 1991 vilket var sent. var ju mycket tidigare jag samlade på bilder av liverpool grabbsen. 🙂