Katten Janson och Husmusen

Caliente

Katten hade redan varit på den här restaurangen, men ingen recension utan Musens bestämda åsikt. Och med en brännande sol, bakom mina solglasögon, ca 10 grader i vårluften så tog vi en kort promenad från musens jobb till Caliente. Närmsta tunnelbana är Fridhemsplan, men promenad från TC funkar även det.

Inte direkt oväntat var det mycket folk redan där trots att klockan inte ens var fem. Men eftersom vi är VIP så fick vi bord direkt i solen på uteserveringen.

Caliente ligger läggs Fleminggatan och ger mycket roligt att titta på, men trafiken kan också upplevas störande vid vissa tider. Många uttryckningar från Polishuset under den tid som Katten och Musen TIOTUSEN! var där.

Klientelet är lite mera upper-class med många pullovers och underbett. Och just denna kväll var det många som hade en bulle i ugnen, mao är det hippt att vara gravid.

Att få bord inne, som är trångt, verkar omöjligt. Och det var ett antal som fick vända i dörren och gå någon annanstans. Ute är det inte bokningsbart, vilket också är att föredra att sitta. Solen är kvar till åtta minst.

 

Service: 

Musen vill ge en fyra, men Katten tyckte en beställning av en öl tog tid. Snabba var de tycker Musen, både med mat och de har dessutom en person som står och tittar över borden för att se om någon ville beställa.  De pratar dessutom spanska, som är ett plus.

Atmosfär:

Bra placering, mycket sol höll uppe tempen länge. Men blev kallt mot slutet. Men absolut ett bra häng om man vill sitta och titta på folk samt dricka "ocho" öl. Lagom blanding av folk, lite överskott på underbett, dock inte en rakad skalle så långt ögat nådde?

Mat:

Maten var mycket bra, förutom potatisen med aioli som var lite för stora bitar. Men spanska korvarna med röran var gudomliga. Rekommenderar också kyckling-tortillan som du kan äta med fingrarna direkt.

Överlag så är det ett bra ställe för dricka/småmat efter att ha shoppat och om du vill se Kungsholmen. Ta en promenad från Drottninggatan över Kungsbron, gå ner på höger sida längs vattnet och sedan upp innan du kommer till St.Eriks-bron. Så får du lite "natur" på köpet. Alt. ta tbanan till Fridhemsplan, shoppa lite där och promenera österut på Fleminggatan till Caliente.

Slå er ner på ute-serveringen, ta några öl/vin och tapas och rulla tillbaka till hotell för vidare äventyr.

skrivet av Husmusen i Mat och Dryck och har Kommentarer inaktiverade för Caliente

Kommentering är avstängd.