Katten Janson och Husmusen

Östgötakällaren

Katten och Musens restaurangval före standup-comedy var Östgötakällaren, klassiskt kvartersställe på söder. Sagt och gjort efter lite betänketid hittades en kycklingspett med lite fräs iform av cayenne som krydda.

Inredningen är gammalt trä, med en liten övervåning. Annars är det tätt mellan borden som verkar vara temat på flesta ställen. Mottagandet är mycket bra, och bord fås snabbt trots att stället ser fullt ut. Uteservering finns, men ingen sol.

Tbanan dit är Medborgarplatsen.

Service: 

Första man lägger märke till är att det är seniora servitriser, men servicen är ok, med ett plus för artigheten.  Däremot tar det tid med förrätten.

Atmosfär:

Stojigheten drar ner betyget ordentligt, klientelet är söderfolk och turister. Gubbar i kostymer till folk uppklädda för utekväll. 

Mat:

Maten var grymt bra, stora portioner, bra med sallad, plus dessutom för ölsorterna. Tydligen ska drinkarna också vara riktigt bra, men dessa hann vi aldrig testa. Ett glas vin är dessutom ett fullt glas vin, inga sippar här inte.

Bästa med denna restaurang var att utbudet var varierat, dessutom med tips som faller lätt i smaken. Maten var det som vägde över och därför ger Katten och Musen tassarna upp!

skrivet av Husmusen i Mat och Dryck och har Kommentarer inaktiverade för Östgötakällaren

Kommentering är avstängd.