Katten Janson och Husmusen

Malmgrenska krogen

På höjden, bortom Söder, bortom Gomorra, bortom Sodom. Ligger Höjden, eller även kallad “The Heights” i vanlig gemene mans, eller kvinnas, mun. Uppe på höjden tittar man ner på Sjöstaden och njuter av det lugna tempo som råder i Katten och Husmusens hemtrakter.

Mitt i höjdens centrum finns en krog, som förekommer i bla Beck-filmerna. Den krogen är Malmgrenska. Med fönster mot centrum kommer du få mycket att titta på, kanske tom ett rån på Seven/Eleven om du har tur. Eller det kända höjden-trollet.

Den här kvällen var det dags att äta lite plankstek istället för att tjuva av Bamses dunderhonung.

Service: 
Glada och trevliga, samt väldigt tillmötesgående vad gäller problem eller önskemål. Lagomt övervakande proffs.

Atmosfär:
I höstmörkret kvällstid finns det få som slår Malmgrenska. Det är mysfaktor i topp med värsta italienska du kan tänka i Venedig. Lagomt ljust om du väljer rätt del. Lite för ljust långt in, vilket kanske borde vara tvärtom, och drar ner med en halv burk. Stoj och stim, nej. Finns en bardel också med TV om det önskas.

Mat:
Planksteken är grym, och billig. Ölen kall och finns i upp till 60cl. Svensk Husman, Fisk. Även för de små finns en egen meny.

Tbanan är den gröna såklart, mot Skarpnäck, gå av vid Hammarbyhöjden 15 minuter efter Centralen. Här hittar ni Malmgrenska. Sccccchhhhhöööööööööönt.

skrivet av Husmusen i Mat och Dryck och har Kommentarer (4)

4 Responses to “Malmgrenska krogen”

 1. Malin skriver:

  Gott gotti gott gott 🙂 Malin o Silja tänkte komma o hälsa på snart…. En dag efter jobbe.. <3

 2. Anna skriver:

  Do it. Teddy e lite sällissjuk 🙂

 3. Patrik skriver:

  Ölen var bra där tycker jag. 🙂

 4. Johan skriver:

  Öl är alltid bra haha ..;)