Katten Janson och Husmusen

Hertha Berlin

Kläder

Kläder ja

Hertha BSC Berlin är storklubben i Berlin.

Hertha BSC Berlin grundads 1892 som BFC Hertha 1892. Det sägs att klubbens namn kommer från en båt som åkte förbi genom Berlin. Det dröjde fram till 1923 innan man antog dagens namn Berlinger Sport-Club

Hertha BSC spelar idag sina matcher på Berlins Olympiastadion. Den väldiga arenan har blivit en stor framgång för klubben och är i regel fullsatt med 75 000 på läktarna. Hertha har spelat på Olympiastadion sedan 1963 då den gamla hemmaplanen Plumpe dömdes ut av det tyska fotbollsförbundet Deutscher Fussball-Bund.

I Hertha Berlin spelar just nu svenska Rasmus Bengtsson.

Olympiastadion

skrivet av Husmusen i Viktigt Vetande och har Kommentar (1)

One Response to “Hertha Berlin”

  1. Lill Lusen skriver:

    Åh impressed <3