Katten Janson och Husmusen

Cafe Tabac

 
Eftersom Katten och Musen (TIOTUSEN!) är så världsvana och springer på restaurang stup i kvarten (det var länge sedan…) så har vi beslutat att börja recensera de ställen vi äter på. Eller som tidningen Stockholm City skrev: Hit ska ni gå bonnläppar!

Igår var det dags för Café Tabac som ligger ett stenkast från Gamla Stans Tbane-station, närmare exakt på Stora Nygatan. Stora skyltar som det står TAPAS på kan leda dig rätt.

Första intrycket är att det är trångt och vi har problem att hitta ingången också. Fullt med folk för att vara Tisdag och rätterna är från allt till 30-talet tapas till baguetter med skagen, burgare och lax.

Musen valde en club sandwich medan katten hoppade på, vanligtvis Musens specialité, burgare. Men i det här fallet en "Malen biff-burgare".

Efter avslutad måltid sattes dessa betyg (Fem dunderhonung är topp):

Service: 

Snabb och effektiv timing, lätt att få kontakt med personalen. Enda minus är att avplockingen tog tid, vilket katten jamar om.

Atmosfär:

Väldigt hög bullernivå, inget för en romantisk middag. Samtidigt är det ett bra pratställe eftersom ingen hör vad du säger vid bordet bredvid. Trångt, men plats för väntan i baren på bord. Klientelet är blandat, med överskott på "Svenssons".

Mat:

Riktigt bra, fräscht och smakrikt. Mycket mat för liten peng. 250kr för två varmrätter är billigt, allra helst för att vara i Gamla Stan.

Rekommenderas! Allra helst under sightseeingen, maten är ännu billigare fram till 17:00.

skrivet av Husmusen i Mat och Dryck och har Kommentar (1)

One Response to “Cafe Tabac”

  1. Patrik skriver:

    kan det månne ha varit en massa turister där? 🙂