Katten Janson och Husmusen

PMSS

Premenstruellt Sambo syndrom, PMSS är ett samlingsbegrepp för olika typer av fysiska och/eller psykiska besvär för mannen under Kvinnans PMS. PMSS-besvären är mest uttalade 3 – 10 dagar före mens . Symptomen är likt kvinnans, det är ofta de psykiska symptomen som dominerar vid PMSS. Mannens stämningsläget förändras i riktning mot nedstämdhet och mannen blir känslomässigt instabil. Det gäller allt mellan "att känna sig olycklig" (vara dysforisk) till verklig depression. Däremellan ligger tendens att bli irriterad, intolerant, orolig, grälsjuk och aggressiv mot kvinnan. Vissa män kan även under denna tid uppleva olika typer av smärta.

 

skrivet av Husmusen i Viktigt Vetande och har Kommentarer (3)

3 Responses to “PMSS”

  1. Patrik skriver:

    hmmm…. tror faktiskt att män också har "mens". att pmss sammanfaller med sambons period beror nog på att cyklerna gradvis från relationens början blir lika för båda parter på samma vis som att mensen blir lika för tjejer som bor eller umgås väldigt mkt. det är min teori i ämnet. 🙂

  2. Anna skriver:

    Klok du e Patrik 🙂 men erkänn att förkorningen var rätt bra .. o beskrivningen rätt sann 😉

  3. Patrik skriver:

    Det var en väldigt bra förkortning och beskrivningen stämmer till fullo. 🙂 hälsningar ena OS-mästaren i öl drickning. 🙂